Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V piešťanskom nákupnom centre nahlásili bombu, polícia ju nenašla

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Vyšetrovateľ v tejto veci začal trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy.

Piešťany 6. januára (TASR) – Polícia v nedeľu v dopoludňajších hodinách dostala informáciu, že v priestoroch piešťanského nákupného centra sa nachádza bomba. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Policajti za asistencie hasičov a záchranárov prehľadali nákupné centrum. "Pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom," uviedla Kredatusová.

Vyšetrovateľ v tejto veci začal trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. Za uvedené konanie v súlade s trestným zákonom hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. "Polícia vyzýva občanov, aby sa vyvarovali podobných telefonátov s falošnými oznámeniami na tiesňovú linku. V tejto súvislosti upozorňuje, že využitím moderných technologických prostriedkov, je možné odhaliť volajúceho, ktorý sa bude musieť následne za svoje konanie zodpovedať," doplnila krajská hovorkyňa. Takýmito volaniami sa tiež môže zabrániť využitiu tiesňovej linky človeku, ktorý pomoc skutočne potrebuje.