Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Trnavský kraj

V trnavskej knižnici uvedú knihu pediatričky Denisy Jaššovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Kniha ako bonus obsahuje aj Brožúrku pre milujúcu babku a dedka, "aby generačné rozdiely vo výchove nespôsobovali žiadne problémy".

Trnava 4. decembra (TASR) - Pediatrička Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch Denisa Jaššová uvedie v piatok (8. 12.) v trnavskej Knižnici Juraja Fándlyho (KJF) svoju novú knihu Zdravé dieťa. Informovala o tom Ľubica Malá z KJF.

Autorka pracuje na detskom a novorodeneckom oddelení už niekoľko rokov, popritom v rámci online poradne odpovedá na otázky rodičov vzhľadom na zdravý vývoj ich detí, pomoci pri chorobách a ťažkostiach. "Svoje poznatky lekárky si doplnila už aj ako mama chlapčeka a po osobnej rodičovskej skúsenosti sa rozhodla aj v podobe knihy prispieť k informovaným rozhodnutiam rodičov," uviedla Malá.

Vznikol tak rodičovský sprievodca s najnovšími poznatkami o zdraví a vývoji dieťaťa, v ktorom sú odpovede na otázky ako a čo sa deje s novorodeniatkom, aké vyšetrenia ho čakajú, ako je to s (ne)dojčením, ako sa o novorodenca starať, ako ho kúpať, obliekať, kŕmiť, či aké sú možnosti na očkovania. Kniha ako bonus obsahuje aj Brožúrku pre milujúcu babku a dedka, "aby generačné rozdiely vo výchove nespôsobovali žiadne problémy". Knihu Trnavčanky Jaššovej uvedú o 17.00 hodine v záhradnej čitárni. Podujatie moderuje Tomáš Kramár.