Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Na primátorský post v Skalici nastúpi prvýkrát žena, je ňou A. MIERNA

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Anna Mierna získala podľa neoficiálnych výsledkov 1590 hlasov a nezávislú kandidátku Oľgu Luptákovu predstihla o 176 hlasov.

Skalica 11. novembra (TASR) – Novou primátorkou mesta Skalica sa podľa neoficiálnych výsledkov stala Anna Mierna (NOVA, SaS, OĽaNO). Potvrdil to predseda volebnej komisie v Skalici Michal Srholec.

Mierna získala podľa neoficiálnych výsledkov 1590 hlasov a nezávislú kandidátku Oľgu Luptákovu predstihla o 176 hlasov "Zatiaľ máme neoficiálne výsledky, keďže sme ich ešte neodovzdali, ale môžem potvrdiť, že víťazom volieb sa stala Anna Mierna pred Oľgou Luptákovou," uviedol predseda volebnej komisie. Na treťom mieste skončil nezávislý kandidát Milan Roman, ktorý získal 847 hlasov. Dosluhujúci primátor Ľudovít Barát skončil na piatom mieste z deviatich kandidátov so ziskom 760 hlasov.

Ako Srholec ďalej dodal, voľby mali nerušený priebeh. Personálne aj materiálne boli dobre zabezpečené a vo volebnej komisii nezaznamenali žiadne rušivé momenty. "Je to prekvapenie, že zvíťazila žena. Ale je taká doba, že ženy idú do popredia. Už počas predvolebnej kampane boli kandidátky výrazné. Nová krv môže byť prínosom. Verím, že skúsenosti, ktoré nová primátorka má, využije aj vo vedení mesta," skonštatoval Srholec, ktorý bol primátorom Skalice v rokoch 1994 až 2002.