Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Záhorie navštívil veľvyslanec Nórska, obdivoval Holíč a Skalicu

Zámok v Holíči, archívna snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Nórsky veľvyslanec navštívil v Skalici mestskú radnicu, ktorá bola v rokoch 2009 a 2010 zrekonštruovaná okrem iného aj z prostriedkov nórskeho finančného mechanizmu.

Skalica/Holíč 16. decembra (TASR) – V prvej polovici decembra navštívil mestá na Záhorí Skalicu a Holíč veľvyslanec Nórska Terje Theodor Nervik.

V Holíči si nórsky veľvyslanec prezrel priestory zrekonštruovanej tabačiarne a priestory zámku. Zvlášť sa venoval prehliadke juhovýchodného bastiónu zámku, na ktorého rekonštrukciu získalo mesto Holíč väčšinu finančných prostriedkov z nórskeho finančného mechanizmu.

"S ambasádou Nórska má mesto Holíč nadštandardné vzťahy. Svedčí o tom aj úspešný grant v celkovej hodnote viac ako 720.000 eur. Novému veľvyslancovi sme ukázali aj koniareň, ktorej rekonštrukcia je rozfázovaná na viac etáp. Jednu z nich by sme chceli realizovať aj z prostriedkov Nórskeho kráľovstva," informoval primátor Holíča Zdenko Čambal.

Nórsky veľvyslanec navštívil v Skalici mestskú radnicu, ktorá bola v rokoch 2009 a 2010 zrekonštruovaná okrem iného aj z prostriedkov nórskeho finančného mechanizmu. "Hlavným dôvodom návštevy Skalice bol záujem o toto mesto a predovšetkým vidieť projekt, do ktorého sme investovali prostredníctvom nórskych fondov. Budova radnice je pekná, vidieť, že sa tu odviedla kvalitná práca a rekonštrukcia prebehla úspešne," uviedol nórsky veľvyslanec.

Okrem Skalice a Holíča zástupcovia veľvyslanectva plánujú navštíviť aj ďalšie mestá na Slovensku. "V rámci našej ambasády plánujeme návštevu severozápadných miest Slovenska. Máme za sebou návštevu Holíča a Skalice a v pláne ďalšie, kde sa investovali financie z našich fondov," doplnil Nervik.