Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Zrážka medzi osobným autom a cyklistkou sa skončila tragicky

Polícia vyšetruje tragickú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v nedeľu popoludní 16. augusta 2015 medzi osobným autom a cyklistkou. Vodič vo veku 37 rokov na aute Škoda Felicia combi v smere od obce Dolný Chotár na Kráľov Brod v okrese Galanta pravdepodobne z nepozornosti narazil do zadnej časti bicykla, ktorý viedla v tom istom smere 50-ročná žena. Po náraze utrpela viaceré zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla. TASR informovala v pondelok 17. augusta 2015 hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.Za prečiny usmrtenia a neposkytnutie pomoci mužovi hrozí v zmysle zákona až trojročné väzenie. Na snímke osobné auto Škoda Felicia combi. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Po náraze utrpela viaceré zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla.

Galanta 17. augusta (TASR) - Polícia vyšetruje tragickú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v nedeľu (16.8.) popoludní medzi osobným autom a cyklistkou. Vodič vo veku 37 rokov na aute Škoda Felicia combi v smere od obce Dolný Chotár na Kráľov Brod v okrese Galanta pravdepodobne z nepozornosti narazil do zadnej časti bicykla, ktorý viedla v tom istom smere 50-ročná žena. Po náraze utrpela viaceré zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla. TASR informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Polícia vyšetruje tragickú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v nedeľu popoludní 16. augusta 2015 medzi osobným autom a cyklistkou. Vodič vo veku 37 rokov na aute Škoda Felicia combi v smere od obce Dolný Chotár na Kráľov Brod v okrese Galanta pravdepodobne z nepozornosti narazil do zadnej časti bicykla, ktorý viedla v tom istom smere 50-ročná žena. Po náraze utrpela viaceré zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla. TASR informovala v pondelok 17. augusta 2015 hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.Za prečiny usmrtenia a neposkytnutie pomoci mužovi hrozí v zmysle zákona až trojročné väzenie. Na snímke poškodený bicykel leží po havárii v tráve.
Foto: TASR/KR PZ v Trnave


"Vodič z miesta nehody odišiel, zranenej žene nepomohol, ani neprivolal pomoc. Policajná hliadka ho zakrátko vypátrala a doviezla o späť na miesto dopravnej nehody, kde ho podrobila dychovej skúške na alkohol. Vodičovi namerali 1,08 mg/l a neskôr 1,14 mg/l alkoholu v dychu, čo je 2,38 promile a následne ho umiestnili do cely policajného zaistenia za účelom výsluchu," priblížila hovorkyňa.

Za prečiny usmrtenia a neposkytnutie pomoci mužovi hrozí v zmysle zákona až trojročné väzenie.