Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Únos vietnamského podnikateľa

OĽaNO žiada okamžité vypočutie Roberta Kaliňáka

Na archívnej snímke vpravo Igor Matovič a vľavo Veronika Remišová (OĽaNO). Foto: TASR Martin Baumann

Robert Kaliňák absolvoval pre kauzu vlaňajšieho únosu vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha test na detektore lži.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Podozrenia zo spáchania trestných činov sa neoverujú na detektore lži, ale musia byť riadne vyšetrené orgánmi činnými v trestnom konaní. Na používanie detektora lži sú rozporuplné názory a slovenské súdy ho neuznávajú ani ako dôkaz. V utorok to uviedla podpredsedníčka hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Veronika Remišová. Hnutie žiada okamžité vypočutie poslanca Národnej rady SR za Smer-SD a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

OĽaNO žiada generálneho prokurátora, aby okamžite vytvoril vyšetrovací tím a v prvom rade vypočul Roberta Kaliňáka. "Ľudia podozriví zo spáchania trestných činov nemajú vystupovať v televízii, ale pred vyšetrovateľmi," povedala Remišová. Dodala, že dobrú povesť Slovenska poškodili predovšetkým tí, ktorí umožnili zneužitie štátneho majetku na operáciu cudzej tajnej služby.

"Je absurdné, že sa Robert Kaliňák snaží vyviniť zo zločinu únosu testom na detektore lži u človeka, ktorý podnikal s dcérou Vladimíra Mečiara, rovnako podozrivého z únosu Michala Kováča mladšieho," uviedol predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Kaliňák absolvoval pre kauzu vlaňajšieho únosu vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha test na detektore lži. Oznámil to na utorkovom brífingu s tým, že jeho odpovede na otázky súvisiace s prípadom boli vyhodnotené ako pravdepodobne pravdivé.