Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

Slováci budú môcť opäť objavovať vedu a techniku

Foto: TASR/AP

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR v rámci Týždňa vedy a techniky 2018 organizuje viacero podujatí.

Bratislava 10. októbra (TASR) - V dňoch 5. až 11. novembra Slováci opäť budú môcť objavovať vedu na popularizačných podujatiach, prednáškach, festivaloch, workshopoch či rôznych vedecko-technických súťažiach po celom Slovensku. Mottom 15. ročníka Týždňa vedy a techniky (TVT) na Slovensku je "15 rokov stretnutí s vedou! Objavuj ju s nami!". TASR o tom informovala Zuzana Hajdu z Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR (CVTI SR) v rámci TVT 2018 organizuje viacero podujatí. V pondelok 5. novembra sa uskutoční slávnostné otvorenie 15. ročníka, po ktorom budú vyhlásené výsledky fotografickej a výtvarnej súťaže žiakov a študentov. Cieľom súťaže je zvýšiť záujem mladých ľudí o vedu a techniku, vedecké bádanie a popularizáciu vedy a techniky na Slovensku.

V ďalších dňoch pripravilo CVTI SR rôzne aktivity. Napríklad vo štvrtok a piatok (8.-9.11.) sa záujemcovia na výstavisku Incheba môžu zúčastniť dvoch z hlavných podujatí, teda interaktívnej výstavy Veda netradične, na ktorej vo vystavovateľských stánkoch organizátori ponúknu množstvo exponátov. V týchto dvoch dňoch sa na výstavisku Incheba uskutoční aj Festival vedy a techniky AMAVET 2018.

Pre odbornú komunitu je 8. novembra pripravená Národná konferencia na tému Veda a technika na Slovensku a v medzinárodnom výskumnom a vzdelávacom priestore - Smerovanie ku kvalite a vedomostiam. Vyvrcholením TVT bude galavečer pri príležitosti odovzdávania Ceny za vedu a techniku vo štvrtok 8. novembra.

Zoznam všetkých podujatí Týždňa vedy a techniky môžu záujemcovia nájsť na webovej stránke www.tyzdenvedy.sk v sekcii Podujatia TVT.