Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

UNESCO prijíma nominácie na Cenu za vzdelávanie dievčat a žien

Ilustračné foto. Foto: TASR

Slovenskej komisii pre UNESCO (SK UNESCO) možno doručiť návrhy národných nominácií do 20. apríla 2018.

Bratislava 23. marca (TASR) – UNESCO hľadá kandidátov na ocenenie udeľované za vzdelávanie dievčat a žien. Slovenskej komisii pre UNESCO (SK UNESCO) možno doručiť návrhy národných nominácií do 20. apríla 2018.

"Nominácia, ktorá musí byť predložená v angličtine alebo francúzštine, sa musí zamerať na vytvorený a prebiehajúci projekt alebo program kandidáta, ktorý trvá najmenej dva roky a musí spĺňať výberové kritériá. Môžu byť predložené tri nominácie. Vlastné nominácie nebudú akceptované," spresňuje SK UNESCO na svojom webe.

Nominácie predkladajú vlády členských štátov UNESCO prostredníctvom národných komisií a stálych delegácií pri UNESCO, príp. mimovládne organizácie v oficiálnom partnerstve s UNESCO, zapojené do aktivít v oblasti vzdelávania dievčat a žien. Viac informácií možno nájsť na www.unesco.sk

SK UNESCO pripomína, že ocenenie, ktoré sa začala odovzdávať v roku 2016, prispieva k dvom zo 17 cieľov udržateľného rozvoja v rámci Agendy 2030 - zabezpečiť inkluzívne a spravodlivé kvalitné vzdelávanie vrátane podpory príležitostí pre celoživotné vzdelávanie pre všetkých a dosiahnuť rodovú rovnosť s cieľom posilniť všetky ženy a dievčatá.