Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Lektori z Digital Media Campus prebrali na UKF výučbu po J. Kuciakovi

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Lektori z DMC budú druhákov vyučovať predmet Metodiky žurnalistickej práce a piataci získajú vedomosti z oblasti investigatívnej žurnalistiky a overovania informačných zdrojov.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Lektori zo vzdelávacieho programu Digital Media Campus (DMC) Slovakia prevzali na Univerzite Konštantína Fliozofa (UKF) výučbu študentov druhého a piateho ročníka v predmetoch, ktoré mal na univerzite pôvodne na starosti ich zavraždený kolega novinár Ján Kuciak. TASR o tom informoval Peter Porubský, PR manažér Ringier Axel Springer SK.

Lektori z DMC budú druhákov vyučovať predmet Metodiky žurnalistickej práce a piataci získajú vedomosti z oblasti investigatívnej žurnalistiky a overovania informačných zdrojov. Ich vzdelávanie namiesto Kuciaka prevezmú Peter Bárdy, šéfredaktor spravodajského portálu Aktuality.sk a šéf jeho investigatívneho tímu Marek Vagovič.

"Nikdy nezabudneme na nášho kolegu Jána Kuciaka a budeme pokračovať v jeho práci. A to nielen v tej novinárskej, ale aj vzdelávacej. Chceme, v spolupráci s univerzitou, pomôcť pri výchove mladých žurnalistov, ktorí budú v budúcnosti odhaľovať klamstvá a hľadať pravdu," uviedol Milan Dubec, generálny riaditeľ vydavateľstva Ringier Axel Springer SK.

Medzinárodný vzdelávací program DMC funguje od januára 2016. Zameriava sa najmä na vyhľadávanie talentov a vzdelávanie mladých žurnalistov v oblasti digitálneho publikovania. Oslovil viaceré slovenské univerzity. Spolupráca UKF a DMC Slovakia trvá od minulého roka.