Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Harrisonová zlomila 28-ročný svetový rekord na 100 m prekážok

Americká atlétka Kendra Harrison. Foto: TASR AP

Americká atlétka, ktorá sa nekvalifikovala na OH v Rio de Janeiro, dosiahla na mítingu Diamantovej ligy v Londýne čas 12,20 sekundy.

Londýn 22. júla (TASR) -Londýn 23. júla (TASR) - Americká šprintérka Kendra Harrisonová je od piatka večera najrýchlejšou ženou v behu na 100 m cez prekážky. Na mítingu Diamantovej ligy v Londýne časom 12,20 prekonala 28 rokov starý svetový rekord legendárnej Bulharky Jordanky Donkovovej. Harrisonová tak nechala zabudnúť na neúspešnú olympijskú kvalifikáciu, kde skončila šiesta a v Riu bude chýbať.

"Bola som veľmi nahnevaná a preto som tu chcela predviesť to, čo naozaj dokážem a čo som mohla ukázať v Riu," povedala nová svetová rekordérka pre BBC Sport. Čas 12,20 plánuje ešte vylepšiť. "Cítim, že môžem byť ešte rýchlejšia. Dostať sa do amerického výberu je veľmi ťažké, mne sa to na kvalifikačných pretekoch nepodarilo. Kiež by som ten deň mohla vrátiť späť," dodala.

Harrisonová tento rok zabehla šesť zo siedmich najrýchlejších časov na 100 m prek. V Riu bude chýbať aj obhajkyňa titulu z Londýna 2012 Austrálčanka Sally Pearsonová, ktorá si minulý mesiac natrhla zadný stehenný sval.