Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

ME v atletike: Bezeková postúpila na 200 m do semifinále časom 23,56 s

Na snímke zľava Slovenka Alexandra Bezeková (vpravo). Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V záverečnom štvrtom rozbehu dobehla na štvrtom mieste.

Amsterdam 6. júla (TASR) - Slovenská atlétka Alexandra Bezeková postúpila z kvalifikácie na 200 m trati do semifinále na ME v Amsterdame. V záverečnom štvrtom rozbehu dobehla časom 23,56 sekundy na štvrtom mieste, čo jej stačilo na vybojovanie postupu do semifinále. To je na programe v stredu o 17.30 SELČ.

"Musím si počkať na to, čo mi povie tréner, ale v zákrute fúkal celkom slušný protivietor. Myslím si, že som sa tam možno trochu vystrieľala a na konci mi chýbali sily. Som veľmi spokojná, že som postúpila do semifinále a už si myslím, že to môže byť iba lepšie," zhodnotila svoj výkon v rozbehu pre Slovenský atletický zväz Bezeková.

Členka tímu Atletika o.z. Košice zaostala len o jednu stotinu za svojim osobným rekordom: "Celú sezónu podávam konštantné výkony, niečo medzi 23,50 až 23,60 s. Nespočetne veľakrát som vedela, že je to v nohách. Myslela som si, že tento čas mi bude stačiť na semifinále, čo sa mi vlastne aj potvrdilo. Priznám sa, že som chcela bežať o čosi rýchlejšie, ale ako hovorím, cieľ som pre svoj pokoj a pokoj svojho trénera splnila."