Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Atletika: Ruská federácia akceptovala trest za dopingový škandál

Muž kráča okolo budovy Ruského olympijského výboru v Moskve 9. novembra 2015. Foto: TASR/AP

Škandál v ruskej atletike vypukol po tom, ako Svetová antidopingová agentúra publikovala 300-stranovú správu o štátom kontrolovanom užívaní zakázaných podporných látok.

Monte Carlo 26. novembra (TASR) - Ruská atletická federácia (VFLA) akceptovala v plnej miere suspendovanie kvôli dopingovému škandálu.

"Tým zaniká jej právo na vypočutie," citovala agentúra DPA stanovisko Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

VFLA tiež súhlasila s podmienkou, že opätovné prijatie medzi členov IAAF prebehne až po prijatí a naplnení potrebných reformných krokov. Pokiaľ sa tak nestane, hrozí ruským atlétom vylúčenie z OH 2016.

V súčasnosti sumarizuje päťčlenná komisia potrebné kroky, ktoré musí Rusko vykonať pre zrušenie suspendácie. "Chceme s komisiou aktívne spolupracovať. Dúfam, že po čase sa vrátime do rodiny členov IAAF," reagoval šéf VFLA Michail Butov.

Škandál v ruskej atletike vypukol po tom, ako Svetová antidopingová agentúra (WADA) publikovala 300-stranovú správu o štátom kontrolovanom užívaní zakázaných podporných látok.