Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

UNIVERZIÁDA: Úradník v chôdzi na 20 km desiaty

Na snímke Miroslav Úradník. Foto: TASR Michal Svítok

V dnešných pretekoch na 20 km prišiel do cieľa za 1:27,42 hodiny.

Neapol 12. júla (TASR) - Slovenský reprezentant v chôdzi Miroslav Úradník obsadil na 30. Svetovej letnej univerziáde v Neapole 10. miesto. V dnešných pretekoch na 20 km prišiel do cieľa za 1:27,42 hodiny. Stupne víťazov obsadili Japonci. Zvíťazil Koki Ikeda časom 1:22,49 h, pred Masatorom Kawanom (1:23,20), bronz vybojoval Juta Koga (1:23,35).

"S Mirom som spokojný, lebo v ťažkých podmienkach a v kvalitnej konkurencii zvládol preteky takticky na jednotku. Nešliapalo sa rýchlo, každý mal pred horúčavou a vysokou vlhkosťou rešpekt. Aj Mirovi som pred štartom prízvukoval, aby išiel rozumne a neprepálil tempo. Predviedol bojovný výkon a myslím si, že zúročil dobrú prípravu a splnil, čo sa od neho očakávalo," povedal na oficiálnom webe Slovenského atletického zväzu Úradníkov tréner Matej Spišiak.

Medzi ženami sa nedarilo Monike Hornákovej, ktorá na rovnako dlhej trati nedokončila preteky. "Výkon Moniky Hornákovej sa mi hodnotí ťažko. Približne na 15. kilometri jednoducho jej organizmus vypovedal službu, skolabovala a skončila v sanitke," dodal Spišiak.

Zlato získala Austrálčanka Katie Haywardová (1:33:30) pred krajankou Jemimou Montagovou (1:33:57). Bronzovú priečku obsadila Češka Anežka Drahotová (1:35:44).