Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Sebastian Coe po korupčných obvineniach sľubuje zmenu systému v IAAF

Prezident IAAF Sebastian Coe, archívne foto Foto: TASR/AP

Korupčné škandály odhalila druhá časť správy Svetovej antidopingovej agentúry, podľa ktorej je zodpovedným za tieto praktiky bývalý prezident IAAF Lamine Diack.

Mníchov 14. januára (TASR) - Súčasný šéf Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Sebastian Coe plánuje zaviesť reformy, aby zabránil opakovaniu korupčných škandálov a konšpirácií vnútri inštitúcie. Tie odhalila druhá časť správy Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), podľa ktorej je zodpovedným za tieto praktiky bývalý prezident IAAF Lamine Diack.

"Bol to úplný kolaps manažérskej štruktúry a absencia zodpovednosti v rámci IAAF," citovala agentúra dpa z vyjadrenia nezávislej komisie. "Došlo k evidentnému nedostatku politickej vôle v IAAF v plnom rozsahu konfrontovať Rusko s jeho známymi a údajnými dopingovými aktivitami."

V správe sa ďalej uvádza, že o nekalých praktikách museli vedieť aj ďalší zamestnanci organizácie. Coe pôsobil ako dlhoročný viceprezident IAAF (2007-2015).

"Atletiku čakajú zmeny, ale je to beh na dlhé trate, pretože sa neprejavia hneď. Musíme odstrániť všetky administratívne slabiny organizácie, aby sa v budúcnosti nestávalo, že jej vedenie nevie o nekalých praktikách," vyhlásil Coe.