Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

Czaková triumfovala v Dubline druhým výkonom kariéry 1:31:42 h

Na snímke slovenská chodkyňa Mária Katerinka Czaková sa teší v cieli chôdze mužov a žien na 35 km na majstrovstvách sveta v atletike v Budapešti 24. augusta 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Tridsaťpäťročná zverenkyňa trénera Mateja Spišiaka zaostala za svojím osobným rekordom z roku 2018 o 39 sekúnd, za limitom na budúcoročné ME v Ríme iba o dve sekundy.

Dublin 18. decembra (TASR) - Slovenská chodkyňa Mária Katerinka Czaková sa stala víťazkou mítingu v Dubline na trati 20 km v druhom najlepšom výkone kariéry 1:31:42 h. Na podujatí s bronzovým štatútom tak získala v nedeľu cenné body do olympijskej kvalifikácie.

Tridsaťpäťročná zverenkyňa trénera Mateja Spišiaka zaostala za svojím osobným rekordom z roku 2018 o 39 sekúnd, za limitom na budúcoročné ME v Ríme iba o dve sekundy. "Túžila som po výkone okolo 1:33 h, naň som si trúfala, ale že to až takto vypáli, to som nečakala. Takmer celé preteky som si odtiahla sama. Trochu pofukovalo, ale to mi až tak neprekážalo. Som veľmi šťastná a spokojná, aj keď mi limit na ME tesne ušiel," povedala Czaková podľa atletika.sk.