Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

VIDEO: Bolt nastúpil na prvý zápas za Mariners: Ďakujem za šancu

Na archívnej snímke Usain Bolt. Foto: TASR/AP

Osemnásobný olympijský šampión a svetový rekordér v behu na 100 aj 200 metrov sa predstavil v prípravnom dueli proti "béčku" účastníka A-League.

Canberra 31. augusta (TASR) - Bývalý jamajský šprintér Usain Bolt nastúpil v piatok na svoj prvý zápas za austrálsky futbalový klub Central Coast Mariners. Osemnásobný olympijský šampión a svetový rekordér v behu na 100 aj 200 metrov sa predstavil v prípravnom dueli proti "béčku" účastníka A-League.

Viac ako 10.000 fanúšikov privítalo 32-ročného Bolta ohňostrojom a búrlivým potleskom. "Bolo to také, ako som očakával. Mal som veľkú motiváciu pred fanúšikmi," citovala agentúra DPA hviezdneho Jamajčana, ktorý sa dostal na ihrisko v 71. minúte, keď diváci skandovali: "Chceme Bolta!".



Počas dvadsiatich minút v akcii sa dostal niekoľkokrát k lopte a na konci stretnutia mohol dokonca skórovať. Prihrávku cez celú šestnástku však v ťažkom uhle na zadnej žrdi minul.

"Moja kondícia je oveľa lepšia odkedy som sem prišiel. Ďakujem klubu za šancu. Je to pre mňa krásny moment hrať profesionálny futbal. Spoluhráči ma prijali veľmi dobre a snažia sa mi so všetkým pomôcť," uviedol Bolt.

"Usain má dobré futbalové schopnosti, no potrebuje ešte nejaký čas," vyhlásil tréner Mariners Mike Mulvey.

Bolt ukončil svoju atletickú kariéru minulý rok. Odvtedy sa venuje futbalu a trénoval s niekoľkými mužstvami v Nemecku, Nórsku a Juhoafrickej republike.