Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Atletika

Forsterová berie umiestnenie v top 10 ako motiváciu: Nečakala som to

Na snímke atlétka Viktória Forsterová získala 6. miesto v kategórii najlepší jednotlivec počas slávnostného vyhlásenia výsledkov ankety Športovec roka 2023, 5. februára 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pod piatimi kruhmi bude prvá slovenská reprezentantka v tejto disciplíne od roku 2008.

Bratislava 6. februára (TASR) - Slovenská atlétka Viktória Forsterová berie svoje premiérové umiestnenie v najlepšej desiatke ankety Športovec roka ako motiváciu. V hlasovaní obsadila 6. miesto a do svojho desaťčlenného zoznamu ju umiestnilo 87 novinárov. Dvadsaťjedenročná Slovenka získala vlani zlato na svetovej univerziáde v Čcheng-tu na 100 m prek. v novom slovenskom rekorde a v limite na OH 2024 (12,72 s).

Pod piatimi kruhmi bude prvá slovenská reprezentantka v tejto disciplíne od roku 2008. Na OH v Pekingu vtedy štartovala Miram Bobková. "Umiestnenie v ankete je určite motivácia. Môžem sa ocitnúť medzi tými najlepšími športovcami Slovenska. Je to odrazový mostík, aby som sem prišla aj o rok. Nečakalo som to a veľmi ma to potešilo" uviedla Forsterová pred slávnostným galavečerom pre TASR. Na mítingu P-T-S v Banskej Bystrici zmenila vlani po 55 rokoch slovenské historické tabuľky na 100 m (11,26 s) a celkovo utvorila počas roka päť slovenských rekordov.



Koncom vlaňajška získala aj ocenenie Atlét roka a Univerzitný športovec roka. Pred pondelňajším galavečerom však cítila väčší stres. "Teraz mám asi väčší stres, je tu mnoho športovcov z väčších športov. Na Atlétovi roka všetkých poznám, toto je pre mňa niečo nové a veľké. Verím, že to zo mňa opadne a užijem si to. Je to veľká česť, chcem nasávať tú energiu," priznala Forsterová. V tejto sezóne už absolvovala mítingy v Bratislave, Ostrave a Düsseldorfe. Na 60 m prekážky obsadila na domácom podujatí prvé miesto, na hladkej šesťdesiatke štartovala len v Ostrave a skončila štvrtá.

"Do tejto sezóny som vstúpila dobre, myslím si, že nad očakávania. Už mám za sebou tri mítingy, zatiaľ som spokojná a ide to dobrým smerom. Stále mám však na čom pracovať," dodala Forsterová.