Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

V Glasgowe na HME zatiaľ s istotou Forsterová a Volko

Na snímke slovenská atlétka Viktória Forsterová počas 58. ročníka mítingu P-T-S, ktorý sa premiérovo uskutočnil na vynovenom štadióne SNP na Štiavničkách v Banskej Bystrici 20. júla 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dátum, do ktorého je možné plniť kvalifikačné kritériá, stanovila Svetová atletika na 18. február.

Bratislava 18. januára (TASR) - Viktória Forsterová a Ján Volko sú zatiaľ jedinými slovenskými atlétmi, ktorí majú istú účasť na halových majstrovstvách sveta v Glasgowe. Dátum, do ktorého je možné plniť kvalifikačné kritériá, stanovila Svetová atletika na 18. február. Podujatie v škótskej metropole je na programe od 1. do 3. marca.

Podmienky, ktoré musia atléti splniť, aby mohli štartovať na halovom svetovom šampionáte sú aj v prebiehajúcej sezóne prísne. Kandidátmi na účasť v Glasgowe sú ešte šprintérka Monika Weigertová (limit na 60 m 7,19 s), osemstovkárka Gabriela Gajanová (2:00,80 min) a prekážkarka Stanislava Škvarková (60 m prek. 8,02). V prípade nesplnenia limitu môže štart na šampionáte zaručiť ešte aj umiestnenie v rebríčku Svetovej atletiky, či udelenie voľnej karty pre celkových víťazov disciplín vo World Athletics Indoor Tour. Informoval oficiálny portál Slovenského atletického zväzu (SAZ) atletika.sk.