Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Cez víkend majú atléti poslednú šancu dostať sa do Amsterdamu

archívna foto, Slovenský oštepár Patrik Žeňúch počas kvalifikácie na Majstrovstvách sveta v atletike v Pekingu 24. augusta 2015. Foto: TASR/AP

Zatiaľ to vyzerá na rekordnú výpravu na európskom šampionáte v olympijskom roku.

Bratislava 24. júna (TASR) - Víkendové majstrovstvá Slovenska v Banskej Bystrici budú pre domácich atlétov poslednou šancou prebojovať sa na majstrovstvá Európy, ktoré sa od 6. do 10. júla uskutočnia v holandskom Amsterdame.

"Po majstrovstvách Slovenska sa uzatvorí nominácia. Zatiaľ to vyzerá na rekordnú výpravu na európskom šampionáte v olympijskom roku. Momentálne máme kvalifikovaných šestnásť športovcov v individuálnych disciplínach a dve štafety," ozrejmil pre TASR prezident Slovenského atletického zväzu (SAZ) a člen exekutívy Slovenského olympijského výboru (SOV) Peter Korčok.

S blížiacimi sa olympijskými hrami v Riu de Janeiro sa kráti čas na splnenie limitov do Brazílie, atletický káder SR sa však stále môže rozrásť o pár reprezentantov. "V hre sú oštepár Patrik Žeňúch, kladivárka Veronika Kaňuchová, kladivár Libor Charfreitag či maratónkyňa Nikola Čorbová. Teoreticky môžu prekvapiť aj ďalší, ale čas beží neúprosne. Máme päť či šesť kandidátov, keď postúpia jeden alebo dvaja, budeme spokojní," povedal Korčok.