Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

Šprintér Ján Volko sa v Ostrave pre únavu napokon nepredstaví

Na snímke slovenský atlét Ján Volko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Volko obsadil siedme miesto v metropole Kazachstanu na 60 m časom 6,72 s, v semifinále dosiahol ešte o dve stotiny sekundy lepší výkon.

Bratislava 29. januára (TASR) - Slovenský šprintér Ján Volko nebude napokon štartovať na utorkovom halovom atletickom mítingu v Ostrave, ktorý má zlatý štátut. Svoje pôvodné plány sa rozhodol zmeniť pre únavu po prvom štarte v sezóne, ktorý absolvoval v sobotu v Astane.

"Vzhľadom na náročné cestovanie z Kazachstanu a s tým súvisiacou únavou sme sa po porade v tíme rozhodli vynechať štart na ostravskom mítingu," vysvetlil Volko v tlačovej informácii manažérskej skupiny Top Athletics.

Volko obsadil siedme miesto v metropole Kazachstanu na 60 m časom 6,72 s, v semifinále dosiahol ešte o dve stotiny sekundy lepší výkon. "Po vynútenej pauze v prvej polovici januára zavinenej zranením doprajem radšej organizmu viac regenerácie a tiež aj potrebný tréning pred ďalším štartom na zlatom mítingu v Toruni 6. februára," informoval už istý účastník marcových halových MS v Glasgowe.