Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Amriho kontaktnú osobu odsúdili v Ríme na štyri roky väzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR

Anis Amri, pripravil pri útoku na vianočný trh v Berlíne 19. decembra 2016 o život 12 ľudí a ďalšie desiatky zranil. Napokon ho po niekoľkých dňoch na úteku zastrelili talianski policajti.

Rím 15. novembra (TASR) - Na štyri roky väzenia odsúdili vo štvrtok v Ríme - v súlade s návrhom prokuratúry - palestínskeho fundamentalistu, ktorý udržiaval svojho času kontakty s tuniským atentátnikom na jeden z vianočných trhov v Berlíne, Anisom Amrim.

Informovali o tom talianske médiá, ako aj tlačová agentúra APA.

Tridsaťosemročného muža, ktorý bol už za mrežami v súvislosti s drogovými deliktami, obžalovali v marci spoločne so štyrmi Tunisanmi zo šírenia fundamentalistickej propagandy na webe a z plánovania teroristického útoku a v zrýchlenom konaní odsúdili.

Anis Amri, ktorý s využitím odcudzeného poľského kamióna pripravil pri útoku na vianočný trh v Berlíne 19. decembra 2016 o život 12 ľudí a ďalšie desiatky zranil, ušiel z Nemecka a napokon ho pri rutinnej kontrole po niekoľkých dňoch na úteku zastrelili talianski policajti. Talianske orgány činné v trestnom konaní následne detailne zmonitorovali Amriho početné kontakty v krajine na Apeninskom polostrove.