Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Armáda lokalizovala vrak zrúteného dopravného lietadla v Iráne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Aseman vyhlásila, že nehodu nikto zo 60 cestujúcich a šiestich členov posádky neprežil.

Teherán 20. februára (TASR) - Členovia Iránskych revolučných gárd (IRGC) objavili vrak lietadla iránskej leteckej spoločnosti Aseman so 66 ľuďmi na palube, ktoré narazilo v nedeľu do úbočia hory Dena na juhu Iránu. Predpokladá sa, že nehodu nikto neprežil. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu gárd Ramazána Šarífa.

Záchranári z tamojšieho Červeného polmesiaca následne začnú so zásahovými prácami, uviedol Šaríf.

Podľa iránskej televízie Press TV predstaviteľ z Červeného polmesiaca už skôr povedal, že po zlepšení klimatických podmienok sa do operácie na hore Dena zapojí 80 pátracích tímov.

Spoločnosť Aseman vyhlásila, že nehodu nikto zo 60 cestujúcich a šiestich členov posádky neprežil. Čo ju mohlo spôsobiť, nie je jasné.

K nehode došlo v nedeľu v hornatej oblasti neďaleko mesta Semírom, vzdialeného približne 620 kilometrov od iránskej metropoly Teherán - turbovrtuľové lietadlo typu ATR-72 francúzskej výroby narazilo do úbočia viac ako 4000 metrov vysokej hory Dena v pohorí Zagros.

Lietadlo linky EP3704 smerovalo z Teheránu do juhoiránskeho mesta Jásúdž, ležiaceho asi 780 kilometrov južne od Teheránu, a zrútilo sa približne hodinu po štarte.