Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Balkán sužuje chladné počasie, v Srbsku zamrzol človek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V dôsledku víkendového sneženia na západe Rumunska sa bez elektriny ocitli desiatky lokalít.

Belehrad 17. decembra (TASR) - Mrazivá zima si vyžiadala v Srbsku život jedného človeka. V niektorých častiach Balkánu chladné počasie skomplikovalo dopravu a vynútilo si zatvorenie škôl. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Podľa srbskej štátnej televízie zamrznuté telo 50-ročného muža našli v snehu v pondelok v jednej z obcí na severe Srbska. Muž zomrel zrejme v noci.

Pre chladné počasie zatvorili v Bosne a Hercegovine na dva dni školy v centrálnych oblastiach Konjic a Jablanica. Niektoré zasnežené cesty boli neprejazdné pre nákladné autá a ťažké vozidlá.

Úrady v Bosne uviedli, že do bezpečia previezli skupinu migrantov, ktorých v nedeľu zachránili, keď sa stratili v hornatej oblasti pri hranici s Chorvátskom.

Po celom dni strávenom v zasneženej krajine, snažiac sa dostať do spomínanej krajiny Európskej únie, utrpeli dvaja migranti ľahšie omrzliny.

V dôsledku víkendového sneženia na západe Rumunska sa bez elektriny ocitli desiatky lokalít. V Krašovsko-severinskej župe zostalo v pondelok zatvorených vyše 60 škôl. Snehová fujavica skomplikovala aj vlakovú dopravu, informuje server Romania-insider.com.