Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Blikk: Svedok-kamionista výrazne priťažil väznenej Eve Varholíkovej

Eva Varholíková - Rezešová Foto: TASR/MTI

Podľa Blikku svedok - vodič kamióna - vypovedal, že už niekoľko kilometrov pred osudnou nehodou sa dalo očakávať, že dôjde k nešťastiu.

Budapešť 20. septembra (TASR) - Svedok augustovej dopravnej nehody slovenskej občianky Evy Varholíkovej v Maďarsku, po ktorom niekoľko týždňov pátrala tamojšia polícia, v pondelok konečne vypovedal vo veci a podľa dnešných informácií internetového vydania bulvárneho denníka Blikk výrazne priťažil väznenej vodičke zo Slovenska.

Nehoda, pred ktorou Varholíková na 44. kilometri diaľnice M3 v smere na Budapešť zrejme zaspala za volantom a zozadu narazila do iného osobného vozidla, ktoré následne vzplanulo, si vyžiadala tri obete na mieste a ďalšiu po prevoze do nemocnice. Expertíza potvrdila, že vo Varholíkovej krvi bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu.

Podľa Blikku svedok - vodič kamióna - vypovedal, že už niekoľko kilometrov pred osudnou nehodou sa dalo očakávať, že dôjde k nešťastiu. Už asi o desať kilometrov skôr pri čerpacej stanici došlo k sporu medzi vodičkou BMW zo Slovenska a posádkou Fiatu Punto kvôli uvoľneniu jazdného pruhu. Keď fiat napokon prešiel do iného pruhu, druhé vozidlo ho údajne tlačilo z cesty, píše Blikk s odvolaním sa na informátora, ktorý si neželal byť menovaný. Aj keď sa vodič fiata sťahoval až k samotnej krajnici, BMW ho vraj nasledovalo a neustále vytváralo na vodiča tlak, až kým nedošlo k nešťastiu.

Polícia teraz podľa rovnakého zdroja hľadá ďalších vodičov kamiónov, aby si tieto tvrdenia overila.

Vyšetrovatelia však na základe uvedeného zvažujú, že by zadržanú slovenskú vodičku obvinili z podstatne ťažšieho zločinu - zámerného zabitia. V takom prípade by po preukázaní zámeru hrozil vinníčke podstatne vyšší trest, píše Blikk.

Eva Varholíková čelí aktuálne podozreniu z trestného činu zavinenia dopravnej nehody s následkom viacerých úmrtí pod vplyvom alkoholu. V prípade, že by toto vyšetrovatelia prekvalifikovali na zámerné zabitie viacerých ľudí pri ohrození bezpečnosti cestnej premávky, hrozilo by zadržiavanej Slovenke až 15 rokov za mrežami.

Varholíková zostáva v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe.