Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Británia sa ospravedlnila imigrantom z Karibiku za deportáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezort vnútra uviedol, že medzi najvážnejšie prípady patria príbehy 11 ľudí, ktorí boli z krajiny neoprávnene vyhostení, ako aj prípady ďalších siedmich, ktorí neboli deportovaní, ale zadržaní.

Londýn 21. augusta (TASR) - Britská vláda sa ospravedlnila 18 obyvateľom s dlhodobým pobytom v Británii, pôvodom z Karibiku, ktorých deportovali alebo zadržali, keďže nemohli predložiť doklady, ktorými by preukázali svoje právo na pobyt v krajine. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra AP.

Minister vnútra Sajid Javid označil toto zaobchádzanie za "úplne neprijateľné" a zverejnil vo svojom mene ospravedlnenie.

Vláda preskúmala takmer 12.000 prípadov týkajúcich sa prisťahovalectva. Stalo sa tak po tom, ako bola zverejnená informácia, že niektorým ľuďom pôvodom z Karibiku, ktorí desiatky rokov žili v Británii, odopreli právo na bývanie, pracovné miesta či lekárske ošetrenie, keďže nemohli dokázať svoj štatút.

Kancelária rezortu vnútra uviedla, že medzi najvážnejšie prípady patria príbehy 11 ľudí, ktorí boli z krajiny neoprávnene vyhostení, ako aj prípady ďalších siedmich, ktorí neboli deportovaní, ale zadržaní.

Toto zaobchádzanie so zástupcami "povojnovej generácie imigrantov z Karibiku" vyvolalo v Británii rozsiahle pobúrenie, dodáva AP.