Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

V Leicestri sa po výbuchu zrútila budova: Piati ľudia zahynuli

Na snímke záchranné zložky, ktoré zasahujú na mieste explózie v Leicestri. Foto: TASR/AP

Podľa polície bol v budove obchod a nad ním dve poschodia. Po výbuchu sa budova zrútila a šľahali z nej plamene. Preventívne evakuovali obyvateľov susedných domov.

Londýn 26. februára (TASR/Teraz.sk) - Päť ľudí zahynulo a ďalších päť osôb utrpelo zranenia pri výbuchu, požiari a následnom zrútení sa budovy, ku ktorému došlo v nedeľu v stredoanglickom meste Leicester. Informovala o tom v pondelok spravodajská televízia Sky News.




Výbuch nastal približne o 19.00 h miestneho času (20.00 h SEČ) v poľskom obchode s potravinami na prízemí budovy na rušnej Hinckley Road v Leicesteri. Nad obchodom sa podľa polície nachádzali dva byty.

V troskách budovy, ktorá sa po výbuchu a požiari zrútila, našli záchranári v noci na pondelok štyri telá. Piate mŕtve telo sa našlo v pondelok ráno. Záchranári tvrdia, že pod troskami budovy, ktorá v pondelok ráno ešte horela, by sa mohli nachádzať ďalšie obete.

Na mieste nešťastia stále prebiehajú záchranné práce. Príčiny výbuchu budovy vyšetruje polícia, ktorá uviedla, že podľa doterajších zistení nešlo o teroristický útok.