Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Exšéf Trumpovej kampane Manafort popiera obvinenia z daňových podvodov

Paul Manafort, bývalý šéf predvolebnej kampane Donalda Trumpa. Foto: TASR/AP

Manafort je podľa vyhlásenia svojho hovorcu Jasona Maloniho nevinný a je si istý, že bude oslobodený spod všetkých obvinení.

Washington 23. februára (TASR) - Paul Manafort, bývalý šéf predvolebnej kampane amerického prezidenta Donalda Trumpa, poprel najnovšie obvinenia, ktoré voči nemu vo štvrtok vzniesol špeciálny vyšetrovateľ Robert Mueller vedúci vyšetrovanie údajných ruských zásahov do amerických volieb v roku 2016.

Manafort je podľa vyhlásenia svojho hovorcu Jasona Maloniho "nevinný" a je si istý, že bude oslobodený spod všetkých obvinení. Hovorca tiež uviedol, že došlo k bližšie nespresnenému porušeniu Manafortových ústavných práv a dodal, že v tomto zmysle bude musieť dôjsť k náprave, informovala agentúra AP.

Manaforta a Ricka Gatesa, niekdajšieho Trumpovho obchodného partnera a neskôr aj člena jeho volebného tímu, obvinil Mueller vo štvrtok v dovedna 32 bodoch obžaloby z falšovania daňových priznaní, utajenia zahraničných účtov i bankových podvodov.

Dvojicu špeciálny vyšetrovateľ obvinil už vlani v októbri v 12 bodoch obžaloby okrem iného zo sprisahania, prania špinavých peňazí a falošných alebo zavádzajúcich výpovedí. Obaja vtedy obvinenia popreli a vyhlásili, že sú nevinní.