Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Falošné správy vyvolali v Paríži útoky na Rómov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Útoky pravdepodobne vyvolali nepodložené správy v sociálnych médiách, podľa ktorých sa neznámi muži jazdiaci v bielej dodávke po uvedených predmestiach pokúšajú unášať mladé ženy.

Paríž 26. marca (TASR) - Francúzska polícia zadržala v utorok 20 osôb podozrivých z útokov na príslušníkov rómskej menšiny, ku ktorým došlo v pondelok na dvoch predmestiach na severovýchode metropoly Paríž, keď sa v sociálnych médiách objavili správy, že Rómovia unášajú dievčatá. Informovala o tom agentúra AFP.

Útoky sa odohrali v pondelok v noci na parížskych predmestiach Clichy-sous-Bois a Bobigny a nedošlo pri nich k žiadnym zraneniam. Pravdepodobne ich vyvolali nepodložené správy v sociálnych médiách, podľa ktorých sa neznámi muži jazdiaci v bielej dodávke po uvedených predmestiach pokúšajú unášať mladé ženy.

Ide o "nepodložené správy", z uvedených oblastí neboli hlásené nijaké únosy alebo pokusy o únos, povedal pre AFP nemenovaný predstaviteľ polície. Úrady v Paríži sa šíreniu týchto falošných odkazov pokúšajú zabrániť, pričom parížska polícia už v odkaze na Twitteri uviedla, že ide o nepodložené správy.