Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Gubernátor: Nočné ruské útoky poškodili aj čínsky konzulát

Odesa, Ukrajina. Foto: TASR/AP

Kiper zverejnil na sociálnej sieti fotografiu, ktorá zobrazuje najmenej jedno rozbité okno na budove čínskeho konzulátu, ďalšie škody však neboli viditeľné.

Kyjev 20. júla (TASR) - Pri najnovších nočných ruských útokoch na juhoukrajinské prístavné mestá bol poškodený aj čínsky konzulát v Odese. Uviedol to vo štvrtok gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

Kiper zverejnil na sociálnej sieti fotografiu, ktorá zobrazuje najmenej jedno rozbité okno na budove čínskeho konzulátu, ďalšie škody však neboli viditeľné. Peking, spojenec Moskvy, sa k incidentu zatiaľ nevyjadril.

Ukrajinská armáda uviedla, že ruské sily v noci na štvrtok zaútočili 19 raketami a 19 bezpilotnými lietadlami. Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zostreliť päť ruských striel a 13 dronov.

V Odese zahynul pri útoku ochrankár a najmenej osem ľudí vrátane dieťaťa utrpelo zranenia, napísal Kiper. Gubernátor susednej Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim hlásil po útoku 19 zranených osôb, poškodených bolo aj niekoľko budov.

"Ruskí teroristi pokračujú v pokusoch o zničenie života našej krajiny... Spolu toto hrozné obdobie zvládneme. A odoláme útokom ruského zla," uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na platforme Telegram.