Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Opitý Francúz vytiahol hračkársku pištoľ na políciu pred synagógou

Opitý turista si dnes kľakol na kolená pred najväčšou nemeckou synagógou a namieril na policajtov strážiacich budovu zbraň, ktorá vyzerala ako pravá.

Berlín 25. apríla (TASR) - Francúz na návšteve Berlína si zrejme ani nemohol vybrať nebezpečnejšie miesto na vytasenie falošnej pištole.

Polícia uviedla, že silne opitý turista si dnes kľakol na kolená pred najväčšou nemeckou synagógou a namieril na policajtov strážiacich budovu zbraň, ktorá vyzerala ako pravá.

Našťastie preňho, bystrá policajtka si všimla, že zbraň je hračkárska, ešte skôr, než jej kolegovia stihli spustiť na Francúza paľbu.

Hovorca berlínskej polície Dirk Stöwhase povedal, že nemenovaný 25-ročný muž mohol skončil tento deň v márnici, a nie vo väzenskej cele.

Policajný hovorca dodal, že pištoľ si mohli policajti ľahko pomýliť so skutočnou strelnou zbraňou, lebo "rozhodne nevyzerala ako striekacia pištoľ".

Židovské budovy v Nemecku sú bežne strážené ozbrojenou políciou, aby sa zabránilo protižidovským útokom, vysvetlila v správe tlačová agentúra AP.