Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Identifikovali strelca z baru v Kalifornii, ktorý zabil 12 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Miestna polícia pre denník Los Angeles Times uviedla, že v bare padlo najmenej 30 výstrelov. V podniku sa v tom čase nachádzali stovky mladých ľudí, keďže sa tam konala študentská akcia.

Washington 8. novembra (TASR) - Americké úrady identifikovali vo štvrtok strelca a zbraň, ktorú použil, keď zabil 12 ľudí v bare na juhu Kalifornie.

Podľa agentúry AP, ktorá sa odvoláva na nemenovaného príslušníka bezpečnostných zložiek, mal muž 29 rokov a bol vyzbrojený krátkou zbraňou s kalibrom .45, keď spustil v stredu večer miestneho času paľbu v podniku Borderline Bar & Grill v kalifornskom meste Thousand Oaks. Zdroj neprezradil o prípade viac podrobností.

Podľa úradov a svedkov mal páchateľ na sebe čierne oblečenie s kapucňou a nič nehovoril, keď strieľal v priestoroch baru plného ľudí. Vypálil z ručnej zbrane niekoľko výstrelov, hodil na ľudí dymovnice a v streľbe pokračoval. Miestna polícia pre denník Los Angeles Times uviedla, že v bare padlo najmenej 30 výstrelov. V podniku sa v tom čase nachádzali stovky mladých ľudí, keďže sa tam konala študentská akcia.

Po príchode do baru utrpel zranenia aj privolaný zástupca šerifa, ktorý neskôr v nemocnici zomrel. Po streľbe našli na mieste aj telo strelca. Zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom zomrel.

Televízna stanica CNN informovala, že 21 zranených osôb ošetrili v miestnych nemocniciach, z ktorých ich už prepustili.

Americký prezident Donald Trump vyslovil na Twitteri sústrasť rodinám obetí a ocenil políciu, ktorá "preukázala veľkú statočnosť".