Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Indická polícia vyhnala ľudí z chráneného územia, použila na to slony

Indická polícia demoluje nelegálne osídlenie v chránenej oblasti. Pomohli jej pri tom slony, 27. november 2017. Foto: TASR/AP

Ministerka lesného hospodárstva štátu Ásám Pramilla Brahmová povedala, že dotknutá oblasť je územím slonov a ilegálne osídlenie donútilo hrubokožcov odísť a hľadať si jedlo inde.

Guvaháti 27. novembra (TASR) - Indická polícia podnikla nezvyčajný krok, keď pri pokuse o vyhnanie ľudí, ilegálne žijúcich v chránenom lese na odľahlom severovýchode krajiny, použila slony. Píše o tom agentúra AP.

Policajti v pondelok pri tejto silovej akcii použili okrem slonov aj buldozéry, na čo obyvatelia lesa odpovedali hádzaním kameňov. Miestny komisár novinárom povedal, že keď sa policajti v rezervácii Amčang v štáte Ásám pokúsili rozohnať demonštrantov slzotvorným plynom, utrpelo zranenia päť protestujúcich.

Polícia vyhnala ľudí z nelegálnej osady v chránenom území. Pomáhali jej pri tom slony, 27. novembra 2017.
Foto: TASR/AP

Úrady plánujú zbúrať okolo 1000 bambusových a plechových chatrčí.

Ministerka lesného hospodárstva štátu Ásám Pramilla Brahmová povedala, že dotknutá oblasť je územím slonov a ilegálne osídlenie donútilo hrubokožcov odísť a hľadať si jedlo inde. Stalo sa už veľa takých incidentov, keď divoké slony vošli do dedín, ničili polia a dokonca zabíjali ľudí, vysvetľuje AP.