Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda začala útočiť na hnutie Hamas v pásme Gazy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Predstavitelia izraelských ozbrojených síl ohlásili posilnenie vojenskej prítomnosti v okolí Hamasom kontrolovaného pásma Gazy a izraelský premiér Benjamin Netanjahu prisľúbil tvrdú odvetu.

Gaza 25. marca (TASR) - Izraelská armáda začala v pondelok útočiť na ciele Hamasu v pásme Gazy. Stalo sa tak po tom, ako raketa zasiahla v noci obytný dom v strednej časti židovského štátu a sedem osôb utrpelo zranenia.

Armáda podľa agentúry AP uviedla, že izraelské sily "začali útočiť na ciele Hamasu v celom pásme Gazy".

Predstaviteľ militantného hnutia Hamas predtým poprel obvinenie zo strany Izraela, že je zodpovedné za uvedený raketový útok.

Predstavitelia izraelských ozbrojených síl však ohlásili posilnenie vojenskej prítomnosti v okolí Hamasom kontrolovaného pásma Gazy a izraelský premiér Benjamin Netanjahu prisľúbil tvrdú odvetu.

"Raketa bola vypálená z jednej z pozícii Hamasu v oblasti mesta Rafah," vyhlásil hovorca izraelskej armády, brigádny generál Ronen Manelis.

Rezort obrany na Twitteri tiež oznámil, že do oblasti okolo pásma Gazy vyšle dodatočné dve vojenské brigády, pričom uskutočňuje aj čiastočnú mobilizáciu záložníkov.

Tento incident vyvolal podľa agentúry AFP obavy z eskalácie násilia medzi izraelskými bezpečnostnými zložkami a hnutím Hamas krátko pred parlamentnými voľbami, ktoré by sa v Izraeli mali konať už 9. apríla.