Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

NEŠŤASTIE: Kus dreva vyhodený z bytovky usmrtil osemročného chlapca

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

Poleno bolo vyhodené z okna 15-poschodovej výškovej budovy.

Berlín 15. októbra (TASR) - Osemročný chlapec zomrel v nedeľu v nemeckej metropole Berlín po tom, čo ho do hlavy zasiahol kus dreva vyhodený z viacposchodového bytového domu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na pondelkové vyhlásenie polície.

Poleno bolo vyhodené z okna 15-poschodovej výškovej budovy. Doposiaľ však nie je jasné, z ktorého poschodia, ani či bol chlapec cieľom zámerného útoku. Dieťa napriek rýchlemu zákroku a snahe záchranárov zraneniam na mieste podľahlo.

Kus dreva zasiahol chlapca do hlavy vo chvíli, keď sa bicykloval na priestranstve pod budovou. Na bicykli sa spolu s ním nachádzalo ešte ďalšie dieťa, ktoré utrpelo len zranenie ruky, uviedli miestne médiá.

Podľa nemeckého denníka BILD prišiel o život chlapec čečenského pôvodu. Zasiahol ho kus brezového dreva s priemerom 35 centimetrov a dĺžkou 50 centimetrov.

Polícia bytovku prehľadala, nie je však jasné, kto a z ktorého poschodia poleno vyhodil. Balkóny na medziposchodiach v budove sú totiž voľne prístupné, píše BILD. Prípad sa vyšetruje ako vražda, polícia však doposiaľ neinformovala o prípadných podozrivých.