Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Lavrov daroval knižnici OSN desaťzväzkové dielo Primakova

Sergej Lavrov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Primakov napísal množstvo vedeckých prác a esejí o otázkach politiky na Blízkom východe i o politike ruského ministerstva zahraničných vecí.

New York 27. septembra (TASR) - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov daroval generálnemu tajomníkovi OSN Antóniovi Guterresovi desať dielov knižného diela od zosnulého ruského politika a filozofa Jevgenija Primakova.

"Rád by som vám venoval desať dielov diela Jevgenija Primakova, ktorý bol ruským ministrom zahraničných vecí, premiérom, ako aj riaditeľom Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie (SVR RF), členom Ruskej akadémie vied a jedným z mojich učiteľov na rezorte diplomacie. Dúfam, že tieto knihy si nájdu miesto v knižnici OSN," vyhlásil Lavrov, ktorého vo štvrtok citovala agentúra TASS.

Guterres vyhlásil, že Primakova poznal osobne a dobre sa naňho pamätá. Primakov napísal množstvo vedeckých prác a esejí o otázkach politiky na Blízkom východe i o politike ruského ministerstva zahraničných vecí. Desaťzväzkový súbor Primakovových kníh vyšiel pri príležitosti desiateho výročia jeho smrti.