Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Víchrice spôsobili škody na severe Maďarska

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nárazový vietor vyvracal stromy vo viacerých budapeštianskych obvodoch. Polámané konáre trhali elektrické vedenia, poškodili vozidlá a na viaceré miesta volali na pomoc požiarnikov.

Budapešť 23. júla (TASR) - Víchrica, ktorá zasiahla v pondelok podvečer územie Maďarska, vyvracala stromy, poškodila strechy a spôsobila meškania vlakov, informoval spravodajský server Index.hu, podľa ktorého ale nebol nikto zranený.

Nárazový vietor vyvracal stromy vo viacerých budapeštianskych obvodoch. Polámané konáre trhali elektrické vedenia, poškodili vozidlá a na viaceré miesta volali na pomoc požiarnikov k poškodeným strechám. Víchrica nadvihla strechu plavárne v X. obvode na ulici Újhegyi út.

Problémy spôsobila v Peštianskej župe aj voda po silnom lejaku. V obci Dunaharszti museli hasiči vyslobodiť človeka, ktorý uviazol v zatopenej pivnici. Na niektorých predmestských linkách Budapešti zaznamenali pre problémy spôsobené víchricou meškania vlakov od 40 do 50 minút.

Vo viacerých obciach Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy museli pri odstraňovaní škôd zasahovať hasiči. V obci Jászágó vyvrátené stromy poškodili budovu, v obci Jászboldogháza strom padol na strechu domu. V Jászberény-Portelek udrel blesk do stromu, ktorý padol a roztrhal elektrické vedenie.