Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Žena podľahla zraneniam po zásahu bleskom na kúpalisku v Maďarsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Minulý piatok (3.8.) popoludní previezli záchranári do nemocnice tri ženy a jedného muža po tom, čo do stromu a ľudí stojacich pod ním udrel blesk.

Budapešť 10. augusta (TASR) - V nemocnici západomaďarského mesta Szombathely zomrela v piatok žena, ktorú pred týždňom na kúpalisku v obci Gyenesdiás v Zalianskej župe spolu s ďalšími tromi osobami zranil zásah bleskom. Podľa regionálneho spravodajského servera Vaol.hu je zo zranených v nemocnici ešte jeden muž.

Minulý piatok (3.8.) popoludní previezli záchranári do nemocnice tri ženy a jedného muža po tom, čo do stromu a ľudí stojacich pod ním udrel blesk. Dvoch z troch zasiahnutých bleskom museli na mieste oživovať.

Štvrtou zranenou osobou bola Nemka, ktorú blesk nezasiahol priamo, ale pri páde si ľahšie zranila hlavu. Z nemocnice ju prepustili už počas minulého víkendu.

Podľa Vaol.hu traja zranení boli manželia s dcérou. Rodina pochádza z mesta Celldömölk vo Vašskej župe. Dcéra, ktorú blesk zasiahol priamo, mohla po zotavení takisto ešte minulý víkend opustiť nemocnicu. Otca hospitalizovali na intenzívnom oddelení nemocnice v Keszthelyi, odkiaľ ho previezli na kardiologické oddelenie nemocnice v meste Zalaegerszeg.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach