Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Turistu na Malorke strhla do mora vlna, utopil sa pred očami rodiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rodina napriek silnému vlnobitiu zostúpila na schodisku vedúcom k pobrežiu o niekoľko schodov nižšie.

Palma de Mallorca 17. júla (TASR) - Nemecký turista dovolenkujúci s rodinou na Malorke prišiel o život po tom, čo ho do mora strhla mohutná vlna. Muž sa utopil pred očami svojej rodiny na južnom pobreží dovolenkového ostrova, informovala v utorok agentúra DPA.

K nešťastiu došlo podľa miestnych médií v pondelok v popoludňajších hodinách, keď sa 52-ročný muž vybral s manželkou a dvoma deťmi na prechádzku po pobreží neďaleko prístavu Porto Petro.

Rodina napriek silnému vlnobitiu zostúpila na schodisku vedúcom k pobrežiu o niekoľko schodov nižšie. Muža s deťmi následne zasiahla vysoká vlna, napísali v utorok miestne noviny Diario de Mallorca a Ultima Hora s odvolaním sa na záchranné zložky.

Matke sa následne podarilo zachrániť aspoň dcéru. Na pomoc jej pribehli miestni obyvatelia, ktorí chlapca a muža vytiahli z vody pomocou kanoe. Dieťa bolo v dobrom stave, otcovi však už nebolo pomoci ani napriek tomu, že ho záchranári na mieste oživovali.

Nevylučuje sa, že muž po páde do mora narazil na skalu a preto sa utopil. Objasnenie prípadu prinesie až pitva. Polícia prípad vyšetruje.