Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Mexiku údajne zadržali Češku, predávala drogy na ulici

Žena, ktorá najskôr kládla odpor policajnej hliadke a bola pod vplyvom omamných látok, napokon súhlasila s kontrolou jej dvoch kabeliek.

Mexiko 25. apríla (TASR) - Kokaín, marihuanu, pištoľ kalibru 44 mm a 72.000 pesos v hotovosti našla mexická polícia u ženy, ktorá na ulici v štvrti Polanco mexickej metropoly ponúkala drogy a z ktorej sa podľa informácií internetového serveru Excelsior.com, odvolávajúceho sa na policajné zdroje, vykľula Češka Petra Pospíšilová (27). Políciu upozornil na ženu istý okoloidúci, mohlo by vraj ísť o modelku, zneužitú drogovým kartelom Los Zetas.

Česká strana zatiaľ žiadnu informáciu o zadržaní Češky nedostala. "Nemám v tejto chvíli žiadne informácie týkajúce sa zadržania českej občianky v Mexico City," uviedol pre internetový server Novinky.cz Karel Šrol z pražského rezortu zahraničných vecí.

Žena, ktorá najskôr kládla odpor policajnej hliadke a bola pod vplyvom omamných látok, napokon súhlasila s kontrolou jej dvoch kabeliek. V nich sa našlo jedenásť obálok s kokaínom a marihuanou, ako aj spomínaná zbraň, o ktorej legitimovaná prehlásila, že jej nepatrí a hotovosť. Žena sa najskôr preukázala falšovanými dokumentmi na meno Patricia Perrón Petra Luna, aby neskôr priznala, že sa v skutočnosti volá Petra Pospíšilová a pochádza z ČR. K jej stredajšiemu zadržaniu došlo zhodou okolností neďaleko miestnej Triedy prezidenta Masaryka.