Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Mexikom otriaslo silné zemetrasenie

Pracovníci a obyvatelia sa zhromažďujú na námestí po evakuácii budov počas silného zemetrasenia 20. marca 2012 v Mexico City. Otrasy s magnitúdou 7,6 zaznamenali v blízkosti západného pobrežia krajiny, pričom budovy sa kývali aj v hlavnom meste Mexiku, kde tisíce obyvateľov vybehlo v panike na ulicu.Foto: TASR/AP

V Mexiku je v súčasnosti na školskom výlete dcéra amerického prezidenta Baracka Obamu, 13-ročná Malia. Podľa správ z Bieleho domu je v poriadku.

Mexiko 20. marca (TASR) - Približne 500 domov bolo poškodených a niektoré sa zrútili v juhomexickom štáte Guerrero pri dnešnom silnom zemetrasení, uviedol guvernér Angel Aquirre.

Miestne úrady však zatiaľ neinformovali o žiadnych obetiach. Otrasy s magnitúdou 7,4 zaznamenali v blízkosti západného pobrežia krajiny, pričom budovy sa kývali aj v hlavnom meste Mexiku, kde tisíce obyvateľov vybehlo v panike na ulicu.




Mexický prezident Felipe Calderón informoval cez sociálnu sieť Twitter, že sa zatiaľ neobjavili správy o prípadných vážnych škodách po dnešnom silnom zemetrasení. Otrasy s magnitúdou 7,6 zaznamenali v blízkosti západného pobrežia krajiny, pričom budovy sa kývali aj v hlavnom meste Mexiku, kde tisíce obyvateľov vybehlo v panike na ulicu.

KK27 Mexico City - Žena objíma svoje deti pred školou po zemetrasení 20. marca 2012 v Mexico City. Otrasy s magnitúdou 7,6 zaznamenali v blízkosti západného pobrežia krajiny, pričom budovy sa kývali aj v hlavnom meste Mexiku, kde tisíce obyvateľov vybehlo v panike na ulicu.
Foto: TASR/AP


Starosta metropoly Marcelo Ebrard uviedol taktiež na Twitteri, že v meste nevidel z helikoptéry žiadne hmotné škody. Vodovodný systém a iné "strategické služby" sú podľa jeho slov v poriadku. Telefonické linky však v hlavnom meste prestali fungovať a zrútili sa niektoré múry.

Zemetrasenie zaznamenali v hĺbke približne 18 kilometrov a epicentrum juhovýchodne od mesta Ometepec. Iba 150 kilometrov od epicentra leží známe dovolenkové stredisko Acapulco na pobreží Tichého oceánu. Jeho obyvatelia však tiež neinformovali o väčších materiálnych škodách.

Na archívnej snímke z 26. novembra 2011 americký prezident Barack Obama nakupuje so svojimi dcérami Maliou (v popredí) a Sashou vo Washingtone. Otrasy s magnitúdou 7,6 zaznamenali v blízkosti západného pobrežia Mexika, pričom budovy sa kývali aj v hlavnom meste, kde tisíce obyvateľov vybehlo v panike na ulicu. V Mexiku je v súčasnosti na školskom výlete dcéra amerického prezidenta Baracka Obamu, 13-ročná Malia.
Foto: TASR/AP


V Mexiku je v súčasnosti na školskom výlete dcéra amerického prezidenta Baracka Obamu, 13-ročná Malia. Podľa správ z Bieleho domu je v poriadku.