Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Morgan Freeman sa ospravedlnil ženám, ktoré ho obvinili z obťažovania

Morgan Freeman, archívna snímka Foto: TASR/AP

Niektoré ženy pre televíziu CNN uviedli, že sa stali obeťami obťažovania, iné Freemanovo správanie k nim označili ako nevhodné.

Los Angeles 24. mája (TASR) - Americký oscarový herec Morgan Freeman sa vo štvrtok ospravedlnil skupine ôsmich žien, ktoré ho obvinili z rôznych druhov nevhodného správania. Informovala o tom na svojej internetovej stránke spravodajská televízia Sky News.

Niektoré zo žien predtým pre televíziu CNN uviedli, že sa stali obeťami obťažovania, iné Freemanovo správanie k nim označili ako nevhodné.

"Každý, kto ma pozná, alebo so mnou pracoval, vie, že nepatrím k ľuďom, ktorí by niekoho úmyselne urážali alebo v niekom zámerne vyvolávali rozpaky. Ospravedlňujem sa každému, kto sa cítil nepríjemne alebo znevážene - to v nijakom prípade nebolo mojím zámerom," uviedol 80-ročný Freeman v stanovisku pre Sky News.

Jedna zo žien obviňujúcich Freemana získala miesto asistentky produkcie vo filme Going In Style (Lúpež vo veľkom štýle) z roku 2017, v ktorom okrem Freemana účinkovali aj herci Michael Caine a Alan Arkin. Podľa nej to, čo nasledovalo, boli mesiace plné obťažovania z Freemanovej strany vrátane nevyžiadaných dotykov a poznámok ohľadom jej postavy. Okrem toho Freemana obvinila z opakovaných pokusov o nadvihnutie jej sukne.