Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Nepríčetný mladík zastrelil troch ľudí, obete si vyberal náhodne

Ilustračné foto Foto: TASR

Páchateľa sa polícii podarilo zadržať krátko po čine v meste neďaleko Marseille. Mladík je považovaný za psychicky narušeného.

Marseille 25. apríla (TASR) - Nepríčetný mladík ozbrojený automatickou puškou dnes za bieleho dňa zastrelil troch ľudí a štvrtého človeka zranil na hlave, keď do nich začal páliť na ulici v juhofrancúzskom meste Istres. Informovali o tom predstavitelia, na ktorých sa v správe odvolávala tlačová agentúra Reuters.

Polícia zatkla podozrivého vo veku približne 20 rokov neďaleko miesta činu. Mladý muž sa už dostal s úradmi do menších stretov, najmä za vlastnenie zakázaných zbraní, uviedli policajní predstavitelia v Marseille.

Obete si mladík, pokladaný za psychicky narušeného, zrejme vyberal náhodne, pretože nie je známe, že by s niektorou z nich prišiel niekedy do kontaktu.

"Vyzerá to tak, že táto osoba mala zbraň veľkého kalibru, kalašnikova, a strieľala do davu ľudí," povedal minister vnútra Manuel Valls neskôr novinárom v Paríži.

"Je to veľmi znepokojujúce a opäť sa raz ukázal problém zbraní kolujúcich medzi ľuďmi," dodal minister krátko pred odchodom na miesto činu v Istres, 20 kilometrov západne od Marseille.

Druhé najväčšie mesto Francúzska zažilo už celý rad strelieb súvisiacich s drogami, pretože do krajiny prúdia zbrane z východnej Európy. K nárastu násilia páchaného strelnými zbraňami tam prispeli vojny na Balkáne.