Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

VYČÍŇANIE HURIKÁNU: Na juhovýchode USA je bez elektriny 850.000 ľudí

Z hurikánu štvrtej kategórie zoslabol na hurikán prvej kategórie a následne na tropickú búrku, pričom sa presúval rýchlosťou 27 kilometrov za hodinu. Foto: TASR/AP

Michael po svojom prechode z Floridy, kde vietor, ktorý ho sprevádzal, dosahoval v nárazoch rýchlosť až 250 kilometrov za hodinu, začal na juhozápade štátu Georgia trochu slabnúť.

Washington 11. októbra (TASR) - Takmer 850.000 domácností a firiem zostalo vo štvrtok na juhovýchode Spojených štátov bez dodávok elektrickej energie po tom, čo v stredu zasiahol severozápadnú časť štátu Florida hurikán Michael. Informovala o tom agentúra Reuters.

Pôvodne bolo vo štvrtok bez elektriny 963.000 odberateľov, avšak v priebehu dňa sa na niektorých miestach na Floride a v Alabame podarilo dodávky elektrickej energie obnoviť. Naopak, výpadky začali pribúdať v Severnej a Južnej Karolíne, kam sa Michael, ktorý nad Južnou Karolínou zoslabol na tropickú búrku, presúva.

Michael po svojom prechode z Floridy, kde vietor, ktorý ho sprevádzal, dosahoval v nárazoch rýchlosť až 250 kilometrov za hodinu, začal na juhozápade štátu Georgia trochu slabnúť. Okolo 03.00 h SELČ už ho podľa Národného strediska pre hurikány (NHC) sprevádzal vietor dosahujúci rýchlosť len 145 kilometrov za hodinu.

Z hurikánu štvrtej kategórie zoslabol na hurikán prvej kategórie a následne na tropickú búrku, pričom sa presúval rýchlosťou 27 kilometrov za hodinu.