Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Szalay-Bobrovniczky: V NATO presadzujeme záujmy Maďarov i v čase vojny

Kristóf Szalay-Bobrovniczky na stretnutí ministrov v Bruseli. Foto: TASR/AP

Szalay-Bobrovniczky zdôraznil, že nemožno ignorovať hrozbu ilegálnej migrácie prichádzajúcu z juhu a dodal, že bezpečnosť západného Balkánu je pre Maďarsko prioritou.

Budapešť/Brusel 15. februára (TASR) - Maďarská vláda presadzuje bezpečnostné záujmy maďarského ľudu v NATO počas vojny i v čase hrozieb migračného tlaku. Vyhlásil to v stredu v Bruseli po skončení dvojdňového stretnutia ministrov obrany Severoatlantickej aliancie maďarský minister obrany Kristóf Szalay-Bobrovniczky. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR.

"Našim záujmom je aj naďalej mier. Vojna sa podľa všetkého naťahuje. Keďže ide o ľudské životy, opakovane zdôrazňujeme, že ľudské životy možno zachrániť len mierom. Preto naďalej odmietame akékoľvek kroky, ktoré vedú k ďalšej eskalácii vojny," povedal maďarský minister v súvislosti s vojnou na Ukrajine.

Szalay-Bobrovniczky ďalej zdôraznil, že nemožno ignorovať hrozbu ilegálnej migrácie prichádzajúcu z juhu a dodal, že bezpečnosť západného Balkánu je pre Maďarsko prioritou. Pripomenul, že príslušníci maďarských ozbrojených síl sú už roky uznávanými účastníkmi medzinárodných misií v Kosove a v Bosne a Hercegovine.