Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Iračanov, ktorých zachránili z chladiarenského kamiónu, prepustili

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vodič kamióna, ktorý zrejme o pašovaní ľudí nevedel, informoval príslušníkov polície o podozrivom klopaní z chladiarenského priestoru vozidla.

Schwerte/Unna 27. marca (TASR) - Osem utečencov z Iraku, ktorých policajti vyslobodili v pondelok z litovského chladiarenského kamióna na odpočívadle neďaleko mesta Schwerte, sa nechystajú požiadať v Nemecku o azyl. Ich cieľovou destináciou zostáva aj naďalej Veľká Británia.

S odvolaním sa na hovorkyňu úradu pre cudzincov v Unne v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko o tom v utorok informovala agentúra DPA.

Vodič kamióna, ktorý zrejme o pašovaní ľudí nevedel, informoval príslušníkov polície o podozrivom klopaní z chladiarenského priestoru vozidla. V pondelok večer mohol pokračovať v plánovanej ceste.

Iračanov, medzi ktorými boli aj deti a ďalší neplnoletí, ešte v pondelok večer vypočuli. Nemecké úrady napriek ilegálnemu prechodu hraníc nevideli dôvod na ich zadržanie. Utečenci nevyužili ani ponuku stráviť noc v poskytnutých priestoroch a preto ich nechali odísť. Kam odišli, nie je známe.