Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Obeť palestínskeho útoku porodila cisárskym rezom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Dieťa je teraz napojené na umelé dýchanie a sú obavy z poškodenia mozgu. Lekár Alon Schwartz z traumatologického oddelenia pre server Ynetnews uviedol, že dieťa bojuje o život.

Jeruzalem 10. decembra (TASR) - Izraelská polícia naďalej pátra po páchateľoch, ktorí v nedeľu z idúceho auta strieľali do ľudí v blízkosti autobusovej zastávky neďaleko židovskej osady Ofra v Predjordánsku. Zranenia pritom utrpelo sedem ľudí, medzi nimi aj mladá žena v 30. týždni tehotenstva.

Ako informovala agentúra AFP, 21-ročnú tehotnú ženu prijali vo veľmi vážnom stave do nemocnice v Jeruzaleme, kde lekári ukončili tehotenstvo cisárskym rezom.

Stav ženy je po operácii stabilizovaný, ale stav novorodenca sa v pondelok nadránom zhoršil.

Dieťa je teraz napojené na umelé dýchanie a sú obavy z poškodenia mozgu. Lekár Alon Schwartz z traumatologického oddelenia pre server Ynetnews uviedol, že dieťa bojuje o život.

Ostatní zranení, vrátane otca novorodenca, sú mimo ohrozenia života, dodala agentúra AFP.

Izraelská armáda medzičasom informovala, že páchateľov útoku sa zatiaľ nepodarilo lokalizovať.

Príslušníci pohraničnej polície a bezpečnostných zložiek prečesávajú dediny v oblasti a pátrajú "po teroristoch, ktorí tento útok spáchali".

V palestínskom meste Silwád, ktoré sa nachádza v blízkosti miesta činu, izraelská polícia zhabala záznamy z bezpečnostných kamier miestnych obchodníkov v snahe vystopovať páchateľov. Toto mesto má prostredníctvom miestneho rodinného klanu Hammádovcov kontakty s hnutím Hamas.

Islamistické hnutie Hamas, ktoré vládne v pásme Gazy, útok z dnešného rána vyzdvihlo a označilo ho za dôkaz toho, že "odpor" proti Izraelu je na Západnom brehu stále živý.

Ako dodal server Ynetnews, skupina ľudí sa pri spomínanej autobusovej zastávke zišla s cieľom zapáliť sviece na pamiatku obete nedávnej automobilovej nehody.