Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Odsúdili ženu, ktorá pod vplyvom kokaínu spôsobila smrteľnú nehodu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa spisu obžaloby 27-ročná žena 7. novembra 2016 popoludní jazdila pod vplyvom kokaínu. Na Füredskej ceste v XIV. budapeštianskom obvode zrazila 85-ročného muža.

Budapešť 16. januára (TASR) - Na päť a pol roka odňatia slobody odsúdil v stredu Peštiansky obvodný súd v Budapešti ženu, ktorá v novembri 2016 pod vplyvom drog spôsobila nehodu s následkom smrti, informoval agentúru MTI budapeštiansky hlavný prokurátor Tibor Ibolya.

Podľa spisu obžaloby 27-ročná žena 7. novembra 2016 popoludní jazdila pod vplyvom kokaínu. Na Füredskej ceste v XIV. budapeštianskom obvode zrazila 85-ročného muža, ktorý vstúpil na vozovku ešte mimo brzdnej dráhy vozidla, avšak vodička omámená drogou si ho nevšimla a zrazila ho bez toho, aby brzdila. Navyše z miesta nehody ušla bez poskytnutia pomoci.

Muž zraneniam podľahol na mieste nehody. Prokurátor pripomenul, že voči nej vzniesli obvinenie aj za jazdu pod vplyvom kokaínu ešte v apríli.

Súd okrem trestu odňatia slobody nariadil v tomto prípade aj doživotný zákaz riadenia motorových vozidiel. Voči prvostupňovému verdiktu sa odvolal prokurátor, ktorý žiadal sprísnenie trestu.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)