Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

P. MACH: Juncker a Merkelová svojou neschopnosťou zapríčinili krízu EÚ

Petr Mach Foto: Tablet TV

Petr Mach z frakcie Nigela Faragea sa výsledku referenda vo Veľkej Británii potešil. Hovorí, že chce viesť kampaň za Czexit.

Štrasburg 5. júla (TABLET.TV) – Na plenárnom zasadnutí europoslancov sa dnes živo diskutovalo o výsledkoch ľudového hlasovania vo Veľkej Británii. Český europoslanec, ktorý sa v EP radí k skupine Európa slobody a priamej demokracie (EFDD), ktorej spolupredsedom je Nigel Farage, povedal, že britské referendum dalo ľuďom nádej, že „demokracia ešte nie je stratená“.

„Teším sa na to, že keď Veľká Británia odíde z EÚ, tak sa ukáže, že krajina môže existovať na báze dobrovoľnej spolupráce s ostatnými krajinami v Európe. Prajem Veľkej Británii, aby sa jej čo najlepšie darilo mimo Európskej únie,“
podelil sa o svoje pocity predseda Strany svobodných občanů Petr Mach.



Europoslancovi na EÚ prekáža nerešpektovanie vôle občanov Českej republiky napríklad v otázke prijímania migrantov. „Považujem to za poslednú kvapku, ktorá prebudila českých voličov a ukázala im nedemokratickú podstatu EÚ. Väčšinový hlas v Českej republike odmieta kvóty, dokonca aj naša vláda a parlament ich ostro odmietajú,, napriek tomu nás prehlasujú a budú nám nariaďovať kvóty na presúvanie ľudí z jednej krajiny EÚ do druhej. Považujem to za nedemokratické. Ja som proti tej prílišnej byrokracii EÚ,“ vyjadril sa Mach.

Za narastajúci euroskepticizmus v európskych krajinách sú podľa europoslanca zodpovední kancelárka Angela Merkelová spolu s predsedom Eurrópskej komisie Jeanom-Claudeom Junckerom. „Angela Merkelová a Jean-Claude Juncker svojou absolútnou neschopnosťou zapríčinili nedávne krízy EÚ. Krízu v eurozóne a migračnú krízu. Keby Angela Merkelová nepozvala migrantov do Európy, keby spolu s Junckerom nevymysleli prerozdeľovací plán, ktorý dal všetkým migrantom loterijnú šancu, že budú prerozdelení do, pre nich zasľúbených krajín, tak by tá migračná vlna bola omnoho menšia. Takže oni spôsobili, že ten pohár pretiekol v mysliach mnohých ľudí, a že ľudia už majú EÚ a diktátu (Bruselu) plné zuby,“ uzavrel český europoslanec Petr Mach.