Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Padajúci vrtuľník v Sýrii zasiahol lietadlo s 200 cestujúcimi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Oznámilo to sýrske ministerstvo informácií s tým, že incident sa zaobišiel bez zranení. Helikoptéra zasiahla chvost lietadla.

Damask 20. septembra (TASR) - Sýrsky vojenský vrtuľník, ktorý sa dnes zrútil v blízkosti Damasku, zasiahol chvost lietadla s 200 cestujúcimi na palube. Oznámilo to sýrske ministerstvo informácií s tým, že incident sa zaobišiel bez zranení.

"Helikoptéra zasiahla chvost lietadla. Riadiaca veža na letisku v Damasku potvrdila, že všetkých 200 pasažierov je v dobrom zdravotnom stave," uvádza sa vo vyhlásení sýrskej vlády, ktoré zverejnila štátna televízia.

Vrtuľník sa z nateraz neznámych príčin zrútil juhovýchodne od damaského predmestia Dúmá, ktoré sa stalo opakovaným cieľom protipovstaleckých ofenzív sýrskej armády.

Počas pádu zachytil rotor helikoptéry chvost osobného lietadla spoločnosti Syrian Arab Airlines, ktoré však napriek tomu bezpečne pristálo na damaskom letisku. O osude posádky vrtuľníka nie je nič známe.

Povstalci proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada čoraz viac útočia na lietadlá a helikoptéry, ktoré armáda vo zvýšenej miere využíva pri útokoch na opozičné bašty. Povstaleckí bojovníci už viackrát oznámili zostrelenie vrtuľníkov, vláda však zakaždým vyhlásila, že sa stoje zrútili v dôsledku technických problémov.