Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pápež bude od soboty zverejňovať mikroblogy na Twitteri

Foto: TASR/AP

Informoval o tom Vatikánsky rozhlas s tým, že prezentácia sa uskutoční vo vatikánskom tlačovom centre.

Vatikán 28. novembra (TASR) - Predseda Pápežskej rady pre spoločenské komunikačné prostriedky Claudio Maria Celli predstaví túto sobotu mikroblog pápeža Benedikta XVI. na sociálnej sieti Twitter. Informoval o tom Vatikánsky rozhlas s tým, že prezentácia sa uskutoční vo vatikánskom tlačovom centre.

Vo formáte krátkych správ sa budú na Twitteri objavovať predovšetkých citáty z pápežových kázní.

Ako spresnil Celli pre Vatikánsky rozhlas, pápež mieni osobne odobriť obsah každého mikroblogu pred jeho zverejnením v sieti.

Rozhodnutie o spustení projektu, ktorý je zameraný predovšetkým na mladých ľudí, prijal Vatikán vo februári. Vtedy Svätá stolica aj zarezervovala pre pápeža používateľské meno @BenedictusPPXVI.

Veľmi aktívny v prístupe k novým technológiám bol aj Benediktov predchodca Ján Pavol II., ktorý svoj prvý e-mail poslal 22. novembra 2001 a ospravedlnil sa v ňom za sexuálne zneužívanie kňazmi a ďalšími cirkevnými osobami.

Ospravedlnenie bolo prílohou oficiálneho dokumentu - exhortácie pre biskupov Oceánie. Podľa Vatikánu použitím internetovej pošty vtedajší pápež zdôraznil odhodlanie katolíckej cirkvi využívať moderné komunikačné prostriedky.